Over Mij

Sinds 1986 ben ik dietist en in 1992 behaalde ik het diploma HEAO-CO. Tijdens mijn 9 jarige dienstverband bij Novartis (Isostar, Modifast, Cereal, etc) heb ik in 1997 mijn Post-HBO Sportdiëtetiek afgerond en ben ik dus officieel sportdiëtist. De opgedane kennis heb ik in eerste instantie gebruikt om collegae op te leiden binnen het bedrijfsleven (sales en marketing). Later binnen mijn eigen praktijk heb ik de kennis gebruikt om (top)sporters te begeleiden naar een beter prestatieniveau en verenigingen en wielerploegen een stuk extra kennis te verschaffen. 

Van januari 2007 tot december 2008 heb ik de intensieve internationale vervolgopleiding gevolgd: het "IOC Diploma in Sports Nutrition". Ik ben de eerste sportdiëtist in Nederland die deze opleiding heeft afgerond.Voor meer informatie over de opleiding: www.sportsoracle.com.

Als voedingskundig begeleider bij de DSB-Nederland bloeit dames wielerploeg breng ik de dames naar een beter prestatieniveau.

Bij de Soester zwemvereniging De Duinkikkers ben ik verbonden als trainer van de wedstrijdgroep (jeugd- en A-selectie).  Vanaf 26 september 2009 start ik met de opleiding wedstrijdtrainer niveau 3 bij de KNZB.

Met ingang van 1 september 2009 werk ik samen met de Hogeschool van Amsterdam op het gebied van praktijkgericht onderzoek. Daarnaast vervul ik een aantal onderwijstaken op de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Met al deze kennis en de nodige ervaring kan ik iedere sporter van dienst zijn. Of het nu gaat om het opbouwen van een optimale glycogeen reserve, het opbouwen van de spiermassa, een daling van het lichaamsvetpercentage, of een advies over het gebruik van sportvoedings supplementen, alles kan. Ieder advies is afgestemd op de type sport, trainingsschema's, wedstrijdritme's, leeftijd, geslacht en natuurlijk de eigen doelen en wensen. 

Zelf heb ik een sportachtergrond in zwemmen, fietsen en tennis. Deze drie sporten liggen mij na aan het hart.