Persoonlijke Begeleiding

Voedingsadvies

Bij Fit Consulting  krijgt u deskundig advies op maat. U gaat niet alleen iets doen aan uw voedingsgewoontes, maar ook aan uw totale eet- en leefpatroon. En juist dat hele leefpatroon is van belang voor blijvend resultaat. Want daar doet u het immers voor! Hieronder treft u de verschillende adviesmogelijkheden aan

Sportvoedingsadvies

Het opstellen van een advies voor een sporter vraagt om extra kennis. Iedere sport is anders en iedere sporter eveneens. Ook hier geldt: wat voor de een ideaal is, kan voor de ander onplezierig zijn. Een algemeen sportvoedingsadvies biedt dan ook geen oplossing. Vandaar dat u bij Fit Consulting altijd een persoonlijk sportvoedingsadvies krijgt.

De ervaring leert dat veel sporters niet goed eten. In de praktijk blijken sporters (en hun begeleiders) vaak zeer geinteresseerd in prestatie verhogende supplementen en speciale voedingpreparaten, terwijl er door verbeteringen in de basis voeding vaak veel meer winst te behalen valt.

Veelal is een gebrek aan kennis de oorzaak van deze onderschatting. Door aan de hand van de voedingshistorie en de trainingsschema's te kijken naar de voedingsbehoefte van de atleet en bij te sturen daar waar nodig, onstaat een werkbaar advies. Veelal heeft dit al een betere pretatie tot gevolg. Veel voorkomende problemen bij sporters, zoals darmklachten, ziekte, kramp, energietekort ed. zijn vaak te ondervangen met een aanpassing in de voeding. Het ene probleem door betere keuzes, het andere door betere timing.

Afslankadvies

Overgewicht is ook in Nederland een groeiend probleem. Volwassenen, maar ook steeds meer kinderen kampen met een te hoog gewicht. Een deskundig advies op maat is de enige manier om overgewicht blijvend terug te dringen.

Samen stellen we een plan op waarin u zelf bepaalt waar uw doelen liggen en hoe u daar komt. Daarin komen voedingsaanpassingen natuurlijk uitgebreid aan bod. Naast de voedingsgewoontes, kijken we samen ook naar het totale eet- en leefpatroon. Als we daarin de juiste aanpassingen kunnen maken zijn we op weg naar een blijvend resultaat. Mijn adviezen voor gewichtsbeheersing gaan altijd samen met een advies voor meer of anders bewegen. De combinatie van sporten en aanpassingen in de voeding geeft immers de beste resultaten.

Naast deze praktische aanpassingen werken we ook aan het mentale aspect van eten. Uiteraard heeft u een flinke dosis motivatie, discipline en planningsvaardigheden nodig. Daarnaast bepaalt de aanpak van moeilijke momenten een groot deel van de begeleiding. En juist hierin schuilt het geheim van een gedegen aanpak die uiteindelijk zorgt voor een blijvend resultaat.

Adviezen over gezonde voeding

Voelt u zich niet helemaal optimaal en wilt u wel eens weten of u daar met voeding iets aan kunt veranderen? Wilt u wel eens weten of u wel gezond eet en alles binnen krijgt dat u nodig heeft? Maak dan gewoon een afspraak! Samen kunnen we bepalen waar bijsturing mogelijk is en welke voordelen u dat op kan leveren. Soms levert een klein aanpassing al grote resultaten.  

Afspraak maken?

Neem gerust contact op voor vragen of maak direct een afspraak.